Dierenpark

De Warande

Het dierenpark in de warande ligt in een prachtig stadspark ingesloten tussen de Aarle Rixtelseweg en de Jan van Brabantlaan.

In de weide zijn de Watoessi runderen te vinden, die met hun hoorns een opvallende verschijning zijn. Ze worden vergezeld door wallaby's, lama's, herten, geiten, en veel meer! Door de bonte verzameling is er steeds genoeg te zien in de Warande!

De Warande

In de volières zijn diverse vogels, hoenders, konijnen en cavia's gehuisvest. Minder bekend zijn de neusberen die samen hun huis hebben in de oude apenkooi. 

Op de grote weide lopen ook diverse dieren als schapen, alpaca's, ezels, herten, zeldzame Landgeiten, pauwen en andere dieren.

Weetjes over de Warande

 

Het park is te vinden op de grond van het voormalige Peapark. Die grond werd in 1958 klaar gemaakt voor het dierenpark. In december van dat jaar werden er dieren geplaatst. De totale kosten voor de aanleg van het parkje bedroegen 76.000 gulden (ca. € 35.000).

 

Bonte verzameling

Al snel was er een bonte verzameling dieren in het parkje te vinden. Onder meer: lama’s, gemzen, pauwen en kalkoenen. Maar ook sierhoenders, kraanvogels en kangoeroes. Daarmee werd de naam ‘dierenpark’ actueel, want ‘hertenkamp’ voldeed niet meer.

Voor 300.000 gulden (ca € 140.000) werd in 1964 een eendenvijver met vogeleiland en voederplaats gerealiseerd. Ook werden toen volières, een verblijfplaats voor flamingo’s en een apenkooi gebouwd.

In 1970 kreeg het complex de naam ‘Jan Visser-dierenpark’. Naar de man die zich jarenlang met hart en ziel inzette voor het hertenkamp.

#dierenpark foto's

In een van de dierenparken geweest? Plaats ook een foto!

Upload jouw foto

Upload hier jouw foto

Toegestane formaten: JPEG, PNG max. 2MB

Afbeelding kiezen
Helaas ondersteunt je browser geen moderne bestanden uploaders, gebruik een moderne browser zoals Chrome of Firefox om je foto toe te kunnen voegen

Vul een korte beschrijving in

Vul je naam in

Waar is deze foto genomen?

Kies een dierenpark

Welke diersoort staat er op de foto?

Selecteer de dierensoort die op de foto staat

Welk dier staat er op de foto? (optioneel)

Verzend

Jouw route naar De Warande

Bereken route