Nieuws

Uit alle dierenparken

Geboortenieuws uit het Hortensiapark

11 augustus 2017

Hoera we hebben een Joris!

 

Vrijdagochtend 28 juli is er een lama geboren in het Hortensiapark.
Bijgaand twee foto's van het lamajong van een half uurtje na de geboorte.
Moeder en kind maken het goed. Voor wie de boreling wil gaan bekijken hij is te vinden in het Hortensiapark en kan geadopteerd worden.

 

lamajoris2.JPG


DSC01607.JPG

Dierverblijven geschilderd

21 juni 2017

Neusberenverblijf geschilderd! 

 

Vandaag 21 en morgen 22 juni worden de dierverblijven in de Warande aangepakt. In het kader van de maatschappelijke stage zijn 30 leerlingen van het Vakcollege op twee dagen aan het werk om de dierverblijven een fikse opknapbeurt te geven. Dierverzorger Martien Panhuyzen is er maar wat blij mee.

Neusberenverblijf geschilderd.jpg

 

Met gesponsorde matereialen, de verf komt van Manders Totaal en de trappen van Boels komt alles er weer netjes uit te zien. Schuren en verven dat het een lieve lust is. Veel handen maken licht werk. Met 5 begeleiders zijn de 30 leerlingen om 9.00 uur deze ochtend aan de slag gegaan.


IMG_20170621_100827_resized_20170621_105256122.jpg

Oproep om te Stemmen op Jan Visser Dierenparken in Helmond!!!

05 april 2017

Rabobank Clubkas actie

In de media hebben jullie kunnen lezen over de  Rabo Clubkas Campagne 2017. Rabobank Helmond heeft 100.000 Euro (!!!) klaar liggen voor Helmondse verenigingen. Iedereen die in Helmond bij de Rabobank een rekening heeft (dus lid is van die bank) ontvangt een dezer dagen een brief met een persoonlijke code.

 

Uw steun is belangrijk

Met behulp van deze code kun je op de website van Rabobank Helmond aan maximaal vijf Helmondse verenigingen een stem geven tussen 6 en 30 april. Iedere stem is ongeveer 5,00 Euro waard. Dat betekent dat als 500 Raborekeninghouders een stem aan Jan Visser Dierenparken geven, wij dan zo’n 2.500 Euro rijker worden. Wij doen een beroep op iedereen die de dieren in de parken een warm hart toedraagt, een stem uit te brengen op dit goede doel!

 

 

 


Bambi.jpg

50 jaar Hortensia Park

28 juni 2016

Op 24 juni bestond het Hortensiapark 50 jaar. Dat is gevierd met 102 kinderen van de school De Goede Herder. Er was voor drinken, appeltjes en een snoepje voor de kinderen gezorgd. De heer Wim van Lieshout, voorzitter van wijkraad Helmond Oost sprak een kort woordje evenals Henri van de Kerkhof van Woningbouwvereniging Volksbelang. Zij waren de gulle gevers van twee Nandoes die het park met hun aanwezigheid hebben opgesierd. 

 

Rondleiding en onthulling

Om 11.30 uur waren de kinderen met hun begeleiders aanwezig voor de start van de rondleiding door het park. De kinderen kregen in 6 groepen van 11.30 tot 12.00 uur informatie over de dieren.  Naast de leerkrachten was dat ook de dierenverzorger Martin Panhuijzen. 

Emoe.jpg

Om 12.00 uur werden dan de namen van de nandoe's bekend gemaakt aan de kinderen. Dat gebeurde door de onthulling van een naambordje en het bekendmaken van de namen van de winnaars. De leerlingen zelf hebben namelijk de namen bedacht voor de twee aanwinsten. Navoe en Nanadoe heten de Nandoe's voortaan. Wethouder De Vries deelde nog een aantal welgemeende complimentjes uit aan de organisatie en wees op het grote belang van het opgroeien met zorg voor de directe leefomgeving en het betrekken van kinderen daarbij. Jong geleerd is oud gedaan.


IMGP2337.JPGIMGP2435.JPG

Caviaverblijf geopend

21 mei 2016

Dierenpark de Warande was op donderdagmiddag 21 mei in feestelijke stemming.Het nieuwe caviaverblijf werd geopend door wethouder Erik de Vries en Alexander Bogaerts, voorzitter van de Stichting Jan Visser Dierenparken. Het nieuwe caviaverblijf is de eerste stap in de grootschalige aanpassing van stadspark De Warande. Het caviaverblijf heeft een speciaal Helmonds tintje gekregen met de binnenkooi in de vorm van Kasteel Helmond. Uit naam van de Stichting Jan Visser Dierenparken sprak voorzitter Alexander Bogaerts zijn dank uit richting Gemeente Helmond voor het realiseren van dit verblijf en naar de vrijwilligers van stadshobbycentrum Het Baken voor het maken van het miniatuur Helmondse kasteel.


caviakooi-warande3.jpgcaviakooi-warande2.jpg

25 jaar Rippert: Winnaars selfies

24 september 2015

Dierenpark de Rippert bestond op 22 september 2014 alweer 25 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren werden er in de Rippert op woensdag 24 september nieuwe dieren gepresenteerd. Deze nieuwe Helmondse inwoners zagen we niet eerder in een van de Jan Visser Dierenparken.

Bij het 25 jarig bestaan werd een selfie-actie georganiseerd. Onderstaande inzenders hebben een boodschappenpakket gewonnen van Emté Supermarkt Werderhof in Helmond. In de Emté supermarkt zijn de foto's van de winnaars te zien op een televisiescherm dat tijdelijk is neergezet door Roosen Showshop BV.


selfie-geit.jpgselfie-geit2.jpgselfie-hert.jpg

Het is volop lamatijd in de parken!

24 juni 2014

Op zaterdag 21 juni zag weer een jonge lama het levenslicht in het Hortensiapark. Dat de zomer in aantocht is in de Jan Visser Dierenparken is overal aan te merken. In de Warande en de Rippert lopen de jonge lama's intussen al een tijdje tussen de andere pasgeboren schapen en herten.


jonge-lama-dierenpark-janvisser.jpg
12volgende »